Nice

Ett av Frankrikes mest populära resmål är staden Nice som har cirka 400 000 invånare och ligger belägen på den franska Rivieran precis intill Medelhavet. Nice kan erbjuda alla besökare något då det finns vackra stränder, golfbanor, ett sprudlande nattliv och flera utflyktsmål. Nice är även känt för sina konstmuseer och stadens vackra arkitektur vilket sammantaget gör Nice till en av Frankrikes mest kulturella städer.

Till Nice reser alla typer av turister men framförallt har många stora världsstjärnor valt att besöka Nice regelbundet vilket har gjort att Nice fått stämpeln som en glamorös turistort med stjärnstatus vilket även har avspeglat sig i vissa områden av staden där exklusiva restauranger, hotell och shopping trängs längs gatorna.

Nice har ett flertal kulturella influenser från flera länder då Nice hamnade i fransk besittning först 1860. De första bosättarna i Nice var grekerna och under romartiden kom Nice att tillhöra Italien innan det övergick till att bli en fransk stad.

Nice gamla stad ligger bara ett stenkast från stranden och är mycket populärt bland stadens turister. Då den gamla staden uppfördes under 1500 talet så går den i italiensk stil med mängder av färggranna hus. Här finner man Nice fantastiska arkitektur med massor av sevärdheter som bland annat det mäktiga palatset Palais Lascaris och ett par kyrkor och katedraler med fantastiska utsmyckningar, små pittoreska torg och små mysiga butiker.

Nice natursköna strand avskiljs från stadsbebyggelsen genom en strandpromenad, Promenade des Anglais. På denna breda gata trängs den intensiva trafiken med rullskridskoåkarna och här ligger ett flertal uteserveringar som erbjuder badturisterna god fransk mat.

De populära shoppinggatorna hittar man längs huvudgatan Avenue Jean-Médecin. Här erbjuder man mode och de senaste varorna från hela världen. I området finns både stora varuhus, märkesbutiker men även mindre secondhand butiker där man kan göra en del roliga fynd.

Alldeles intill Nice på den franska Rivieran ligger några andra kända städer som erbjuder ett stort utbud av olika evenemang. Bland annat Anordnas filmfestivalen i Cannes varje år och är man intresserad av sport eller spel så har staden Monaco ett stort utbud på varierande arrangemang som bland annat tennis och formel 1.

Till Nice kan man resa året om då klimatet är varmt både sommar som vinter.© 2024 Resatillfrankrike.nu.