Chamonix

I de franska alperna kan man hitta en fantastisk skidåkning och vackra alplandskap bland annat kring Europas högsta berg Mont Blanc.

Chamonix erbjuder ett flertal förstklassiga skidorter som bland annat Les Grands Montets som erbjuder några av Europas mest spektakulära och spännande utförsbackar. I alplandskapet finns ett flertal långfärdspår, även med belysning, som innebär att man kan kombinera långfärdsåkning med fantastiska naturupplevelser.

De flesta skidorter i Chamonix är barnvänliga och erbjuder barnvänliga utförsbackar, skidskolor för de minsta och även andra roliga aktiviteter för barn som bland annat upplevelsebad och utflykter med hundspann eller snöskoter.

I Chamonix finns det massor av andra aktiviteter som man kan varva sin skidåkning med. Här finns SPA-anläggningar, bio, teater och en hel del shopping där man kan göra en hel del fynd av skidkläder eller skidutrustning. Det finns även ett antal vandringsleder för den som vill upptäcka de vackra alplandskapen. Man kan även ägna en heldag åt guidade skoterutflykter eller utflykter med hundspann som går mellan de vackra bergen.

Chamonix har ett stort utbud på restauranger och här hittar man det bästa av det franska köket. För den som önskar italiensk, kinesisk eller indisk mat går det att finna några små mysiga restauranger belägna i city. För den som saknar den svenska maten går det att hitta en del restauranger med svensk husmanskost. Det svenskägda hotellet Hotel Gustavia, som ligger precis intill tågstationen, erbjuder en del svenska rätter, liveunderhållning och afterski redan från tidiga eftermiddagen.

Nöjeslivet är som det brukar vara på skidorter ganska livlig även om det är relativt begränsat. De flesta hotell erbjuder någon form av bar, ofta med uppträdande, i eller i direkt anslutning till hotellet. Det finns ett par stora nattklubbar och diskotek där man kan umgås och dansa ända fram till gryningen. Den mest populäraste nattklubben och även områdets största är Le Garage som snabbt fylls tidigt på kvällen. För den som vill prova sin spellycka finns även ett kasino, Place Saussure, där man bland annat kan spela ROULETTE, enarmade banditer eller blackjack i en förhoppning att dryga ut sin reskassa.

Till Chamonix reser man främst för skidåkningen och högsäsong börjar i slutet på året och sträcker sig fram till våren. Dock är Chamonix en underbar plats att besöka även under andra delar av året då den bjuder trevlig avkoppling som man kan kombinera med vandring i vackra alplandskap.© 2024 Resatillfrankrike.nu.